Vabilo na konferenco – Praktični pristopi za podporo zdravemu prilagajanju in vključevanju delovne sile 55+ na trg dela

Datum objave: 12. april, 2024

Dobrodošli, da se pobliže spoznate s praktičnimi pristopi za podporo zdravemu prilagajanju in vključevanju delovne sile 55+ na trg dela. Izvajalci projekta IntegrAGE (Interreg Danube Region Programme) vas vabijo na prvo mednarodno srečanje in (hibridno) konferenco, kjer bodo gostili predstavnike Evropske fundacije za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound) in GZS Koroške gospodarske zbornice, predstavili projektne teme in primere dobrih praks.

Kdaj in kje? 16. aprila 2024, v Podjetniškem inkubatorju Kovačnica, v Kranju. Konferenca bo potekala od 10. do 12. ure, izvedena bo v angleščini. Program: https://www.bsc-kranj.si/.../Agenda_IntegrAGE-opening...

Srečanju se lahko pridružite tudi preko ZOOMa, preko povezave: https://shorturl.at/dlBRT

Ker se naše prebivalstvo stara, postaja reševanje izzivov in priložnosti, povezanih z delovno silo nad 55 let, vse bolj ključnega pomena. Namen te konference je raziskati praktične strategije in rešitve za olajšanje njihove brezhibne vključitve na trg dela, hkrati pa zagotoviti ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem.

Konferenca bo vsebovala pronicljive predstavitve, ki jih bodo vodili strokovnjaki, oblikovalci politik in »operativci«. Teme bodo obsegale:

  • Ohranjanje vključenosti starejših delavcev na trge dela EU
  • Izobraževalni programi za udeležence 55+
  • Razvoj celovitega poslovnega modela delodajalcev za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET) in vzpostavljena nacionalna strateška e-platforma za aktivno in zdravo staranje na delovnem mestu – zalet.eu
  • Dobre prakse partnerjev/deležnikov

Za več informacij smo dosegljivi na tamara.mravinec@bsc-kranj.si ali na 04/77 77 250.

Dogodek se bo izvajal kot del projekta IntegrAGE, ki je sofinanciran v okviru Programa Interreg Danube Region, iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Vabljeni!