Teden obrti in podjetništva na Loškem – TOP 2022

Datum objave: 10. maj, 2022

Pridružite se nam v času od 16. do 19. maja na dogodkih, ki so namenjeni tako obrtnikom in podjetnikom, kot tudi vsem drugim zainteresiranim! Prijave so že odprte!

Obrtniki so že od nekdaj izjemno pomemben del škofjeloškega gospodarstva. Včasih so se združevali v t.i. cehe, ki so bili razdeljeni po obrteh, danes pa se združujejo po območjih v zbornice, kot je Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka ter iščejo razvojno podporo preko Razvojne agencije Sora.

Teden obrti in podjetništva na Loškem je pomemben dogodek tako za obrtnike in podjetnike, kot tudi za njihove stranke ter za perspektivne mlade, ki se šele vključujejo v svet podjetništva.

Obrtniki in podjetniki tu predstavijo svojo dejavnost, njen razvoj in izzive, s katerimi se soočajo. Stike navežejo tudi z lokalnimi poklicnimi šolami in tamkajšnjimi dijaki. Ti ob koncu šolskega leta izdelajo različne produkte, ki jih razstavijo, obrtniki pa najboljše nagradijo. Tako se poveže zakladnica izkušenj obrtnikov s perspektivno inovativnostjo dijakov.

Vabljeni, da se nam pridružite na dogodkih preko celotnega tedna!

 

Program Tedna obrti in podjetništva na Loškem

Delavnica: »Podjetništvo za srednješolce« (ponedeljek, 16. maj 2022, ob 10.30 uri, Srednja šola za lesarstvo Škofja Loka)

Predavatelj: Nejc Konjevič Delavnica je zaprte narave, namenjena je le dijakom Srednje šole za lesarstvo, zato dodatne prijave niso mogoče.

Okrogla miza na Radia Sora: »Nova poslovna realnost – izziv za podjetja na Škofjeloškem« (ponedeljek, 16. maj 2022, ob 18.00 uri, preko Radia Sora d.o.o.)

Sodelujoči:

 • Tine Radinja, župan občine Škofja Loka,
 • Gašper Kleč, Razvojna agencija Sora d.o.o.,
 • Jože Misson, OOZ Škofja Loka,
 • Marko Lotrič, LOTRIČ Meroslovje d.o.o.,
 • Simon Mesec, Mebor d.o.o.,
 • Marko Dolenc, Žaga Dolenc d.o.o. in
 • Mitja Vodnjov, Kmetijsko-gozdarska zadruga Škofja Loka.

Posnetek oddaje najdete na TEJ POVEZAVI!

 

Predavanje: »Kako biti v redu« z Aljošo Bagolo (torek, 17. maj 2022, ob 19.00 uri, Šolski center Škofja Loka, Podlubnik 1b)

Program:

 • Moč naših primarnih preživetvenih vzorcev in preprostost vplivanja sodobnih tehnologij na naše odločanje.
 • Razkrivanje vzorcev delovanja, ki vodijo v izčrpanost in izgorelost.
 • Odgovorna uporaba družbenih medijev in prikaz njihovih stranskih učinkov na politiko, ekonomijo, kreativnost in počutje.
 • Vpliv novičarskih oddaj, trendov in oglaševanja na oblikovanje.

Obvezna predhodna prijava!

Otvoritev razstave in podelitev nagrad dijakom Šolskega centra Škofja Loka (sreda, 18. maj 2022, ob 18.00 uri, Sokolski dom Škofja Loka)

Svoje izdelke bodo javnosti predstavili dijaki Šolskega center Škofja Loka, najbolj ustvarjalni in inovativni bodo prejeli denarne nagrade OOZ Škofja Loka v skupni višini 2.000 evrov. Vzporedno z razstavo dijakov bo potekala tudi razstava fotografij – Gozdno-lesna veriga.

Razstavi bosta na ogled do 29. maja.

Srečanje z obrtniki in podjetniki v Železnikih (četrtek, 19. maj 2022, ob 12.00 uri, vhod v poslovno cono v Železnikih)

Obiskali bomo prostore podjetij Mebor d.o.o. in Lotrič Meroslovje d.o.o. ter samostojnega podjetnika Darka Gateja, nato pa srečanje zaključili s pogovorom z županom Antonom Luznarjem o razvojnih izzivih podjetništva v občini Železniki in na Škofjeloškem. Izvedeli bomo več o občinskih prostorskih načrtih, infrastrukturnih pogojih, možnostih glede širitve poslovne cone oz. več o razvojnih načrtih za področje gospodarstva v občini Železniki.

Obvezna predhodna prijava! 

Dodatne informacije:

 • Razvojna agencija Sora d.o.o. (04 50 60 220, info@ra-sora.si)
 • OOZ Škofja Loka (04 50 60 200, ooz.sk.loka@siol.net)
PROGRAM TOP 2022