Podeljene denarne nagrade dijakom Šolskega centra Škofja Loka

Datum objave: 19. maj, 2022

Kot tradicionalni in obenem osrednji dogodek v okviru Tedna obrti in podjetništva na Loškem – TOP, ki ga vsako leto v sodelovanju z Razvojno agencijo Sora in ob finančni pomoči občin Škofja Loka, Gorenja vas-Poljane, Žiri in Železniki organizira OOZ Škofja Loka, prav gotovo lahko označimo razstavo izdelkov dijakov Šolskega centra Škofja Loka.

Nagradni sklad je znašal 2.000 EUR v neto vrednosti, po 1.000 EUR za dijake posamezne šole. S podelitvijo denarnih nagrad je škofjeloška zbornica sicer pričela že leta 2010 in jih, z izjemo leta 2020, letno podeljevala. Najprej so bile namenjene le dijakom Srednje šole za lesarstvo Škofja Loka, leta 2011 pa je nagradni sklad povečala in v razpis vključila še dijake Srednje šole za strojništvo Škofja Loka, saj obe šoli delujeta v okviru Šolskega centra Škofja Loka. Zbornica je tako, vključno z letošnjim letom, doslej razdelila dijakom denarne nagrade v skupni neto višini več kot 23.000 EUR.

Prisotne je najprej pozdravil direktor Šolskega centra Škofja Loka Martin Pivk, nato še župan Občine Škofja Loka Tine Radinja in pa novi predsednik OOZ Škofja Loka Marko Lotrič, potem pa je sledil najbolj pričakovan trenutek – razglasitev nagrajencev.

Za področje lesarstva je komisija, ki so jo sestavljali Jernej Markelj, Jure Zupanc in Damijan Kržišnik iz OOZ Škofja Loka ter Jože Jarc iz Srednje šole za lesarstvo in Andraž Rožanski, bivši dijak, podelila naslednje nagrade:

  • 500€  Benjamin Kavčič za izdelavo mize (mentor: Peter Kurnik)
  • 300€ Andraž Vajngerl za harmoniko (mentorja: Peter Koren in Janez Belič)
  • 200€ Janez Dolenc za izdelavo biljarda (mentor: Igor Jelovčan)

Za področje strojništva pa je komisija, ki so jo sestavljali Roman Jenko, Tomaž Mlakar in Nejc Križaj iz OOZ Škofja Loka ter Vladimir Žakelj iz Srednje šole za strojništvo, sprejela odločitev, da denarne nagrade prejmejo:

  • 500€ Cene Trček za CNC laserski rezalnik (mentor: Kristjan Prosen)
  • 300€ Andrej Prevodnik za hidravlično stiskalnico za odpadno embalažo (mentor: Tomaž Bogataj)
  • 200€ Matija Zavrl za predelavo štirikolesnika v gokart (mentor: Vid Ilijaš)

Prav tako je podjetje TRI KRONE d.o.o. iz Škofje Loke že tradicionalno podelilo še posebno nagrado za inovativnost v višini 200€, ki jo je prejel Jan Jančar za travniško brano (mentor: Matjaž Metaj).

Nagrajenci so bili predstavljeni tudi na Radiu Sora v oddaji "Nedeljski gost". Posnetek oddaje najdete TUKAJ !