Podelili smo letošnja jubilejna in druga priznanja zbornice

Datum objave: 22. september, 2022

Na slavnostni prireditvi 8. septembra smo podelili letošnja priznanja članom, ki praznujejo okrogel jubilej, podeljene pa so bile tudi plakete in priznanja v zahvalo tistim, ki s svojim delom in angažiranostjo delajo za dobro obrtništva in podjetništva na Škofjeloškem. Slovesnost je popestril glasbeni nastop Janeza, Maje in Jana Trilerja.

Prisotne je najprej pozdravil Marko Lotrič, predsednik OOZ Škofja Loka, ki je izrazil veselje, da sta obrt in podjetništvo na Škofjeloškem tako dobro razvita, na kar kaže tudi veliko število letošnjih jubilantov. Svoj okrogel jubilej (10, 20, 30, 35 in 40 let) opravljanja dejavnosti v letu 2022 praznuje kar 75 članov, med njimi je najstarejši po stažu Bojan Buden, ki praznuje 40-letnico.

"Letošnji jubilanti so aktivni na različnih področjih, prihajajo iz različnih dejavnosti, razvito in uspešno obrtništvo in podjetništvo pa bistveno prispevata k razvoju okolja," je povedal Marko Lotrič in dodal, da se trenutno vsi (veliki in mali) soočajo z istimi izzivi, ki so v zadnjem obdobju usmerjeni predvsem v posledice energetske draginje ter dodal: "V trenutnih razmerah je tako še bolj pomembno, da smo skupaj, da smo povezani v eno organizacijo kot je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, da zbiramo informacije in jih posredujemo naprej, da združimo svoje moči in povezani delujemo kot celota." 

Podelili smo priznanja tudi članom, ki  nadaljujejo z opravljanjem dejavnosti oziroma je ta v njihovi družini ali podjetju postala že tradicionalna. Letos sta priznanji prejeli dve podjetji:

  • za 30 let: Košnik d.o.o.:  So podjetje iz Škofje Loke, z dolgoletno tradicijo. Z dejavnostjo je najprej začel oče Srečko Cof, zdaj pa podjetniško pot nadaljujeta sin Matic in hčerka Eva. Podjetje ponuja rešitve na področju strojnega ključavničarstva in orodjarstva.
  • za 40 let: Orodjarstvo Križaj d.o.o.: Podjetje je nastalo iz obratovalnice, ki sta jo leta 1982 ustanovila Mojca in Janez Križaj. Najprej so se preizkusili v ulivanju plastike, danes pa sin  Nejc skupaj z  zaposlenimi izdeluje in razvija predvsem visoko-kvalitetna orodja za tlačni liv aluminija.

Pisna priznanja za uspešno sodelovanje z zbornico so prejeli Tine Radinja, mag. Janez Žakelj, Milan Čadež in mag. Anton Luznar.

Za dolgoletno opravljeno delo v organih zbornice so bili posebej nagrajeni:

  1. Jože Misson - zlata plaketa: že veliko let uspešno in plodno sodeluje v upravnih organih  zbornice. S svojim delovanjem razvija ter utrjuje obrtništvo in podjetništvo. V obdobju od leta 2014 in vse do letošnjega leta je zbornico tudi uspešno vodil kot predsednik. Čeprav še naprej ostaja aktiven v članskih vrstah, pa mu zbornica v zahvalo za opravljeno dosedanje delo podeljuje zlato plaketo.
  2. Januška Strojan - srebrna plaketa: dolgoletna predsednica Sekcije tekstilcev in članica razširjenega Upravnega odbora.
  3. Janez Fon – bronasta plaketa: v preteklosti je vodil Sekcijo gostincev, nato Sekcijo živilcev in trgovcev ter bil član razširjenega Upravnega odbora.
  4. Roman Jenko – bronasta plaketa: vrsto let je skrbel za delovanje Sekcije avtoserviserjev. Je tudi član komisije za podelitev nagrad dijakom Šolskega centra Škofja Loka in dodatno  finančno nagrajuje najbolj inovativne.
  5. Aleš Jezeršek – bronasta plaketa: dolgoletni član razširjenega Upravnega odbora in predsednik Sekcije plastičarjev, livarjev in orodjarjev.  
  6. Jožef Triler – bronasta plaketa: do letošnjega leta je vodil Sekcijo inštalaterjev in bil član razširjenega Upravnega odbora.
  7. Bojan Šinkovec – bronasta plaketa: leta 2014 je postal član Upravnega odbora zbornice in to funkcijo opravljal vse do junija 2021, ko je iz odbora izstopil iz zdravstvenih razlogov.

Posebno priznanje OOZ Škofja Loka pa je prejel Obrtnik leta 2021 – Jože Krmelj. Jože in žena Mateja predstavljata že sedmo generacijo obrtnikov. Jože je dejavnost prevzel leta 1991. Kovačija Krmelj je ves čas svojega delovanja posvečena tradicionalnemu načinu izdelave rezilnega orodja. Za svoje uspešno delo je prejel laskavo priznanje Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Obrtnik leta 2021, zdaj pa mu je OOZ Škofja Loka podelila še posebno priznanje.

Izjavam nekaterih nagrajencev lahko prisluhnete na TEJ POVEZAVI!

 

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!