Maske – prijava na nov poziv za brezplačno dodelitev zaščitnih mask

Datum objave: 28. januar, 2021

ROK ZA PRIJAVO NA POZIV PODALJŠAN DO PREKLICA!!!

V ponedeljek, 11. januarja 2021, je bil ponovno objavljen Javni poziv za pridobitev brezplačne zaščite opreme (zaščitnih mask). Zaščitne maske (trislojne kirurške maske) naj bi se delile na podoben način kot v lanskem letu.

Poziv v celoti najdete TUKAJ!

Pomembno! Preden izpolnite obrazec si preberite spodnje obvestilo:

Vsa komunikacija bo potekala preko e-pošte, zato dobro preverite vpisani e-naslov!

Po kliku na POŠLJI boste na vpisani e-naslov prejeli sporočilo o oddanem obrazcu, ki vsebuje povezavo s katero potrdite oddajo obrazca. Šele po vaši potrditvi se bo prijava štela za oddano in evidentirano.

Pozorno vpišite davčno številko. Če je vpisana pravilno, se bo po vpisu izpolnila večina podatkov. Podatki, ki se izpolnijo avtomatično, so lahko napačni. Preden zaključite obrazec dobro preverite pravilnost vpisanih podatkov.

Če ste lastnik več podjetij, preverite na katerem podjetju imate registrirane zaposlene.  Število zaposlenih na dan 31. 12. 2020 bomo preverili na ZZZS.

Pred oddajo prijave preberite javni poziv, ki je objavljen TUKAJ!. Z oddajo prijave se šteje, da ste z njegovo vsebino seznanjeni.

Obveščamo vas, da se bodo delile maske za splošno uporabo brez certifikata. Prejem mask pomeni državno pomoč. Več o tem preberite v javnem pozivu.

Pogoji za prijavo na poziv:

  1. Samozaposleni, ki so v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje vključeni na podlagi 15. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (Ur. l. RS, št. 96/12 in nasl., ZPIZ-2) – potrdilo M-1. Samozaposleni (redni) se šteje za enega zaposlenega.
  2. Mikro podjetja, s sedežem v Republiki Sloveniji, z 1 do vključno 4 zaposlenimi, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge – potrdilo M-1.

Z oddajo vloge ne čakajte, ampak jo ODDAJTE TAKOJ, saj se bodo maske razdeljevale po vrstnem redu prijav in se lahko zgodi, da boste kljub oddani prijavi ostali brez naročenih mask. Prednost pri oddaji vloge bodo imeli samostojni podjetniki in podjetja, ki v prvem pozivu še niso prevzela zaščitnih mask ali pa se na poziv sploh niso prijavila. V primeru, da bodo zaščitne maske ostajale, bodo do njih upravičeni tudi tisti s.p. in podjetja, ki so le-te že prejeli v 1. pozivu. Vsi pa morate oddati nove vloge. Vloga je zelo enostavna, elektronska, vzela vam bo par sekund, ki jo najdete TUKAJ!

NOVOST: za oddano vlogo boste prejeli mail, ki ga boste morali potrditi, šele takrat bo vaša vloga dejansko oddana in vidna v sistemu.