Pridobite certifikat Družini prijazno podjetje 2016

Datum objave: 27. julij, 2016

Odprt je Javni poziv za pridobitev certifikata Družini prijazno podjetje 2016. V desetih letih, odkar certifikat poznamo v Sloveniji, je kot orodje za sistematično sodelovanje z zaposlenimi zasedel prepoznavno vlogo med slovenskimi delodajalci. Certifikat družini prijazno podjetje je tako dobilo že več kot 240 slovenskih podjetij in organizacij, v projekt pa je bilo tako vključenih preko 80.000 zaposlenih.

Ukrepi, ki so jih podjetja sprejela v postopku pridobivanja certifikata, nimajo finančnih posledic, ampak so lahko organizacijski. Med najbolj popularnimi so sicer otroški časovni bonus, s katerim zaposleni dobijo dodatne proste ure na prvi dan šole, na informativni dan ali ob uvajanju otroka v vrtec, časovni konto (zaposleni lahko prosto razpolagajo z viški ur) in novoletna obdarovanja otrok. Vendar pa niso namenjeni samo zaposlenim z otroki, mnogi zaposleni potrebujejo namreč tudi čas za skrb za starejše.

Ukrepi so z različnih področij, tudi denimo s področja varovanja zdravja, v okviru katerega nekatera podjetja zaposlenim ponudijo košarico sadja ali financirajo rekreacijo. Prav tako se mnoga podjetja, če se lahko, odločajo za možnost delnega opravljanja dela na domu.

Podjetja se lahko na poziv prijavijo vse do konca leta.

Dodatne informacije dobite na spletni strani: www.certifikatdpp.si.