Fotografiranje s telefonom: Osnove in praktični prikaz obdelave posnetih fotografij

Datum objave: 23. maj, 2023

Sekcija frizerjev pri OOZ Škofja Loka vabi vse zainteresirane člane OOZ Škofja Loka na delavnico fotografiranja s telefonom. Spoznali bomo osnove in praktični prikaz obdelave posnetih fotografij. Spoznali se boste s svojim telefonom kot učinkovitim orodjem za ustvarjanje fotografij.

Delavnica bo potekala v ponedeljek, 5. junija, od 8. do 10.30 ure v predavalnici OOZ Škofja Loka, Spodnji trg 2.

Program delavnice zajema:

  • spoznavanje telefona kot učinkovitega orodje za kreiranje vizualnih vsebin;
  • osnove fotografije - kadriranje, iskanje motivov, kompozicije, zmogljivosti telefona v različnih primerih...;
  • fotografiranje - kako s telefonom ujeti najboljšo potretno fotografijo, kako najbolje izkoristiti dane svetlobne pogoje...;
  • obdelava fotografij - praktični prikaz dveh aplikacij za obdelavo fotografij kar na telefonu na primerih fotografij, ki jih bodo udeleženci ustvarili na delavnici.

Z nami bo Urška Drofenik, po izobrazbi krajinska arhitektka, ki se je po spletu okoliščin znašla v čudovitem kreativnem svetu ustvarjanja vsebin. Fotografija je nekaj kar jo spremlja že od nekdaj, kot športnica po duši, pa je vedno želela združiti oboje, šport in fotografijo, ter vse skupaj deliti s svojimi prijatelji preko socialnih omrežij. In ker so veliki ter težki fotoaparati običajno precej nepraktični na kolesarskih (in drugih) izletih, si je že pred leti zastavila izziv - preizkušati mejo zmogljivosti kamer na telefonih ter s to miselnostjo začela ustvarjati forografije, za katere ji marsikdo ne verjame, da so bile narejene s telefonom. Danes pridobljeno znanje ter izkušnje z veseljem deli na svojih delavnicah.

Kotizacija:

  • 15 EUR za člane Sekcije frizerjev pri OOZ Škofja Loka in njihove zaposlene delavce
  • 25 EUR za ostale člane OOZ Škofja Loka

Cene vključujejo DDV.

Udeleženci kotizacijo poravnajo na osnovi izstavljenega predračuna!

Rok za prijavo: četrtek, 1. junij 2023, oz. do zasedbe prostih mest. Število udeležencev je omejeno!

Dodatne informacije in prijave: