Dogodek SPOT Svetovanje: Pogovor z gosti iz sveta podjetništva

Datum objave: 3. april, 2024

Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka v okviru SPOT Svetovanje Gorenjska z namenom promocije, informiranja in spodbujanja podjetniške kulture med mladimi (potencialnimi podjetniki) organizira 2 dogodka SPOT Svetovanje, ki bosta potekala za dijake zaključnih letnikov škofjeloških srednjih šol v obliki vodenega pogovora z gostujočimi podjetniki, in sicer:

1. dogodek SPOT Svetovanje za dijake zaključnih letnikov Gimnazije Škofja Loka bo potekal v četrtek, 18. aprila 2024 od 12:15-13.00 (v učilnici C099).

Gosta bosta: Nataša Tavčar, mag. kozmetike, je formulatorka izdelkov za nego kože in ustanoviteljica blagovne znamke GalBaia, Natural Dermathecary. Je soavtorica slovenskega patenta za trajnostno naravnano kozmetično učinkovino lesa bele jelke, ki se nahaja v kremi za obraz, ki jo je zasnovala. Niki Mesec je vodja škofjeloškega podjetja Mesec slaščice, ki se nahaja pod stavbo nekdanjega Tehnika. V teh prostorih ustvarja raznovrstne slaščice, se poigrava s samosvojimi kombinacijami okusov in preverjeno klasiko sladkih dobrot.

2. dogodek SPOT Svetovanje za dijake zaključnih letnikov Srednje šole za strojništvo in Srednje šole za lesarstvo bo potekal v četrtek, 18. aprila 2024 od 14:45-15.30 (v učilnici M115).

Kot gostujoči podjetnik bo sodeloval Urban Žargi, mag. strojništva in mag. ekonomije (MBA). Je vizionarski podjetnik, čigar pot je zaznamovana z izjemno inovativnostjo ter vztrajnostjo. Je lastnik oz. solastnik različnih podjetij. Kot podjetnik se ukvarja tudi z razvojem spletnih platform. Poleg tega je član »odbora družbenikov«, ki skrbi za strateški razvoj skupine LTH Castings in svetuje upravi. Njegova zgodba o uspehu v podjetništvu je navdihujoča in priča o tem, kako lahko inovativnost, vztrajnost in predanost vodijo do izjemnih dosežkov v poslovnem svetu.

Udeleženci bodo na posameznem dogodku skozi voden pogovor:

  • spoznali podjetniško zgodbo gostujočega podjetnika; začetke, izzive, inovacije, pomen vztrajnosti, samomotivacije ter razvoja osebnih kompetenc za krepitev podjetniških vsebin;
  • se seznanili z možnostmi, ki jih nudi lokalno podporno okolje za podjetništvo;
  • imeli možnost interaktivno izmenjati mnenja z gostujočim podjetnikom.

Pogovor bo vodila Monika Tavčar.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na OOZ Škofja Loka, 04 50 60 200, julija.primozic@ozs.si.

Dogodka SPOT Svetovanje sta namenjena dijakom zaključnih letnikov zgoraj navedenih srednjih šol in sta zaprtega tipa, saj potekata v okviru pouka (nista namenjena širši javnosti).