Strokovno srečanje za gradbince, instalaterje-energetike, kleparje, krovce in slikopleskarje

Datum objave: 8. januar, 2018

OZS  26. in 27. januarja 2018  v Termah Zreče organizira skupno strokovno srečanje za gradbince, instalaterje-energetike, kleparje, krovce, fasaderje in slikopleskarje.

Strokovno srečanje bo prvi dan dopoldan in drugi dan ob zaključku potekalo skupno za vse tri sekcije. Skupen bo tudi program za spremljevalke in seveda slovesni in družabni del z večerjo prvi dan srečanja. Popoldanske vsebine prvega dne in dopoldanske vsebine drugega dne, pa se bodo odvijale ločeno po posameznih sekcijah – v ločenih dvoranah (skupni predprostor – kjer bo prostor za pokrovitelje in razstavljavce).

Na posameznih sekcijah  bodo, kot ponavadi, bolj poglobljeno obravnavali strokovne teme, ki se tičejo posamezne dejavnosti znotraj gradbeništva (gradbena dela, zaključna gradbena dela, krovska dela, kleparska dela, slikopleskarska dela, fasaderska dela, strojne inštalacije, energetika,…).

Okvirna vsebina na strokovnih predavanjih bo posvečena:

1. Na skupnem delu v petek dopoldan GRADBENI ZAKONODAJI (novi Gradbeni zakon je sprejet, uporabljati se prične 1. 6. 2018) in čezmejnemu opravljanju storitev (s 1. 1. 2018 je namreč pričel veljati tudi novi Zakon o čezmejnem opravljanju storitev)

2. V petek, 26. januarja popoldan pa bodo kot vedno obravnavane teme po sekcijah, predvidoma:

- Sekcija gradbincev (digitalizacija v gradbeništvu – BIM, vzorci pogodb za izvajanje del na objektih)

- Sekcija instalaterjev-energetikov (predpisi in standardi za inštalatersko dejavnost, normativi za inštalatersko dejavnost)

- Sekcija kleparjev krovcev (strokovne rešitve pri izvedbi del na strehah objektov)

3. V soboto dopoldan pa bodo zanimiva predavanja vsaj v dveh predavalnicah (subvencije in krediti EKO slada, stili oblačenja,…) in skupni zaključek med 13. – 14 uro.

V petek zvečer bodo pred večerjo PODELILI nove ZNAKE ODLIČNOSTI V GRADBENIŠTVU, vse skupaj pa popestrili s kulturnim in zabavnim programom.

Podrobnosti o programu in rezervaciji sob si lahko preberete na spletni povezavi Skupno strokovno srečanje gradbenikov, kjer je tudi možna prijava – na linku desno spodaj, ki je OBVEZNA preko spletne strani. Prijavi se vsakega udeleženca posebej.

Dodatne informacije: Janko Rozman OZS, 01 58 30 540, 031 347 201, janko.rozman@ozs.si