Strokovno srečanje plastičarjev

Datum objave: 25. april, 2019

Vljudno vabljeni, da se udeležite STROKOVNEGA SREČANJA PLASTIČARJEV, ki bo 31. maja in 1. junija 2019 v Hotelu Dvorec v Tolminu.

Svojim članom želi Sekcija plastičarjev pri OZS tudi letos, kakor že leta do sedaj, ponuditi strokovno izbrana predavanja uveljavljenih predavateljev, kakor tudi predavanja na teme z aktualnih, splošnih področij, katerih znanja so potrebna in zanimiva za obrtnike in podjetnike pri njihovem opravljanju dejavnosti, poslovanju. Za čim bolj prijetno počutje bomo strokovni del povezali s prijetnim neformalnim druženjem, kjer bo mogoče na osebni ravni vzdrževati in navezovati nove poslovne stike.

V sklopu dvodnevnih predavanj bomo prvi dan, v petek, 31. maja, spregovorili o avtomatizaciji procesov s poudarkom na izvedenih primerih (Miel, d.o.o.) in ogledu podjetja TERA d.o.o., dan pa bo namenjen tudi splošno podjetniškim vsebinam, kjer bo beseda tekla o spodbudah malih vrednosti v obliki vavčerjev SPS in temu, kako svoj denar prejeti takoj po opravljeni storitvi (prodaji odprtih terjatev) .

V soboto, 1. junija, bomo obsežen poudarek, kakor že leta do sedaj, namenili stroki: beseda bo tekla o novih materialih in novih EU direktivah, ki so lahko poguba ali nova priložnost za plastičarje. Osredotočili se bomo na biomateriale, superizolacije, funkcionalne in pametne materiale blend, obvezno reciklažo, 3D tisk, nove površinske obdelave… Obdelali bomo tudi novosti pri karakteriziranju polimerov in primere analiz, ki so potrebne tudi manjšim obratom. Predavala bosta plastičarjem že dobro znana specialista tega področja Janez Navodnik, univ.dipl.ing. in mag. Silvester Bolka s Fakultete za tehnologijo polimerov, Slovenj Gradec.

Seveda tudi letos ne bo manjkalo druženja, ko si bomo med drugim ogledali tudi Tolminski muzej in obiskali sotočje Tolminke in Soče, v soboto pa bomo v zaključnem delu spregovorili še o temi trženja z rezultati.

V programu bo poskrbljeno tudi za spremljevalke – v soboto se bodo lahko udeležile programa presenečenja v kozmetičnem salonu ANA in ogled nakita iz poldragih kamnov.

Več o poteku programa najdete v prilogi tega maila, kjer so tudi prijavnica in navodila za rezervacijo nočitev.

Prijave sprejemamo najkasneje do 24. maja 2019. PRIJAVNICA vam je na voljo na tej povezavi.

Vabimo vas, da si že sedaj rezervirate čas in morebiti razmislite tudi o promociji vašega podjetja v e-zborniku srečanja, ki ga bodo prejeli vsi udeleženci dogodka. (Več najdete kar na prijavnici na dogodek.)

Podrobnejši program strokovnega srečanja plastičarjev v Tolminu vam je na voljo tukaj.