Strokovna ekskurzija: Obisk sejma BAUMA 2019 (12.-13.4.2019)

Datum objave: 7. marec, 2019

Sekcija gradbenikov pri OOZ Škofja Loka organizira 2-dnevno strokovno ekskurzijo 12. in 13. aprila, v sklopu programa pa bomo obiskali tudi sejem BAUMA 2019 v Münchnu. Gre za vodilni sejem gradbene mehanizacije in materialov, rudarskih strojev in gradbenih vozil, razstavljavci pa se predstavljajo v vsebinskih sklopih: vse za gradbišče, rudarstvo,  pridobivanje in predelava surovin, proizvodnja gradbenih materialov, dobavitelji in storitve.

PROGRAM 

1. dan, 12. april 2019: Odhod iz Škofje Loke ob 7. uri, sledila bo vožnja proti Nemčiji. Naš prvi ogled bo potekal v Bischofshofnu, kjer is bomo ogledali leta 1947 zgrajeno skakalnico, ki vsako leto v začetku januarja gosti zaključek prestižne novoletne turneje smučarjev skakalcev. Sledila bo kratka vožnja do Gradu Hohenwerfen, ki velja za enega najlepših avstrijskih gradov. Zgrajen je bil z namenom, da bi sovražnikom zaprl pot čez prelaz Lyueg blizu mesta Werfen. V letu 1931 je bil grad popolnoma uničen zaradi požara in kasneje, v času nacizma, uporabljen kot prostor za vojaške treninge. V letu 1987 je bil obnovljen in od takrat velja za turistično atrakcijo. Na grad se bomo podali z vzpenjačo. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo do letališča Salzburg, kjer si bomo ogledali Red Bull Hangar-7. Gre za stavbo, zgrajeno iz 1200 ton jekla, 380 ton stekla in kar 1754 steklenih plošč, v njej pa se nahajajo zgodovinska letala »TheFlyingBulls« in zbirka dirkalnih avtomobilov Formule 1. Sledila bo še kratka vožnja do hotela in namestitev ter večerja v restavraciji Gablerbräu.

2. dan, 13. april 2019: Po zgodnjem zajtrku bo sledila vožnja proti Münchnu, kjer si bomo ogledali sejem Bauma. V poznih popoldanskih urah bomo zapustili sejem in se odpeljali proti Salzburgu, kjer nas bo čakala večerja v restavraciji Die Pflegerbrücke, nato pa sledi še vožnja proti domu.

 

Polna cena znaša: 200 EUR/osebo Za člane OOZ Škofja Loka, njihove družinske člane in zaposlene delavce, znaša cena: 130 EUR/osebo. V ceni je že upoštevano sofinanciranje strokovnih sekcij pri OOZ Škofja Loka.

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom, odhod iz Škofje Loke oz. po dogovoru,
  • zunanje oglede po programu,
  • vstopnino za Grad Hohenwerfen,
  • vstopnino za sejem Bauma,
  • 2x večerjo (brez pijače),
  • prenočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu Hofwirt 3* v Salzburgu, Avstrija,
  • vodenje, organizacijo strokovne ekskurzije in ddv.

Način plačila:

  • akontacija 50 EUR/osebo ob prijavi po predračunu,
  • razlika na osnovi izstavljenega računa s strani OOZ Škofja Loka.

Rok za prijavo: podaljšan do 26.3.2019!

Prijave: z izpolnjeno prijavnico ali elektronsko prijavo

Dodatne informacije: OOZ Škofja Loka, tel. 04 50 60 200, e-pošta ooz.sk.loka@siol.net