ODPOVED strokovne ekskurzije na Jesenice

Datum objave: 18. april, 2018

Sporočamo vam, da je strokovna ekskurzija Sekcije kovinarjev na Jesenice dne 20.4.2018 ODPOVEDANA. Strokovna ekskurzija se bo izvedla predvidoma v pozni jeseni, o čemer boste predhodno obveščeni.

Hvala za razumevanje!

Strokovna služba OOZ Škofja Loka


Vas zanima, kako izgleda proizvodnja jekla v podjetju SIJ ACRONI Jesenice? Zdaj imate priložnost, saj podjetje ponovno odpira svoja vrata obiskovalcem, da pokaže, kako jeklarstvo zgleda danes. Zahvaljujoč nenehnemu vlaganju v modernizacijo in inovacije, je njihova industrija danes povsem drugačna od industrije, kot smo jo poznali v preteklosti!

Vabimo vas na strokovno ekskurzijo članov Sekcije kovinarjev in Sekcije plastičarjev, livarjev, orodjarjev in grafičarjev pri OOZ Škofja Loka, ki bo potekala v petek, 20. aprila 2018.

Program:

Odhod avtobusa bo ob 8.30 uri iz Žirov, sledila bo vožnja proti Škofji Loki, kjer se nam bodo ob 9. uri na parkirišču pri Tehniku pridružili še ostali udeleženci. Odpeljali se bomo proti Jesenicam.

Tam si bomo najprej ogledali obratovalnico UMETNO KOVAŠTVO BRUNO KALČIČ s.p. Marsikomu se zdi železo hladen in brezizrazen material, pri njih pa s pomočjo ognja, nakovala in raznih kladiv železu s preoblikovanjem vdahnejo toplino in dušo. Tako izdelujejo vrtna vrata in ograje (stopniščne, balkonske…), okenske mreže in rešetke za okna, pohištvo, skulpture, svetilke, karnise, paviljone, nadstreške in vrtno pohištvo, izveske in reklamne table, nagrobne križe in spomenike.

Nato se bomo odpeljali na sedež podjetja SIJ ACRONI in si ogledali njihovo proizvodnjo. Podjetje spada v jeklarsko divizijo skupine SIJ – Slovenske industrije jekla. Gre za proizvajalca ploščato valjanih izdelkov iz jekla različnih vrst, podjetje pa sodi med vodilne svetovne proizvajalce nerjavne debele pločevine ter debele pločevine iz visokotrdnostnih, obraboodpornih, orodnih in ostalih specialnih jekel. Poleg debele pločevine, njihov proizvodni program obsega še neorientirane elektro pločevine ter toplo in hladno valjane trakove iz specialnih jekel.

Na Jesenicah bomo obiskali tudi stanovske kolege na OBMOČNI OBRTNO-PODJETNIŠKI ZBORNICI JESENICE. Predstavili nam bodo svoj način delovanja in aktivnosti, ki jih izvajajo za obrtnike in podjetnike.

V okviru Gorenjesavskega muzeja Jesenice deluje MUZEJ STARA SAVA. To območje odlikuje bogata železarska tradicija, tu so ohranjeni bistveni elementi nekdanjega fužinarskega naselja. Ogledali si bomo muzejsko zbirko in pa krajši film o nekdanji železarni.

V popoldanskih urah si bomo privoščili pozno kosilo v RESTAVRACIJI EJGA, ki jo vodi nekdanja smučarka Alenka Dovžan, nato pa bo sledil povratek proti domu, kamor naj bi se vrnili v zgodnjih večernih urah.

Kotizacija:

  • brezplačna udeležba za člane obeh sekcij, ki imajo poravnano članarino (stroški se krijejo iz sredstev za delovanje sekcij),
  • 30 EUR (z vključenim DDV) za vse ostale udeležence (plačilo se izvrši na podlagi izstavljenega računa s strani OOZ).

Rok za prijavo: 18.4.2018 oz. do zasedbe prostih mest. Število udeležencev je omejeno! Ob prijavi navedite vstopno postajo.

Prijave: OOZ Škofja Loka preko telefona (04 50 60 200) ali e-pošte (ooz.sk.loka@siol.net).