Otvoritev razstave izdelkov dijakov Šolskega centra Škofja Loka in podelitev nagrad OOZ Škofja Loka

Datum objave: 16. maj, 2018

V sklopu Tedna obrti in podjetništva na Loškem, ki ga vsako leto v sodelovanju z Razvojno agencijo Sora in ob finančni pomoči občin Škofja Loka, Gorenja vas-Poljane, Žiri in Železniki organizira Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka, poteka tudi razstava izdelkov dijakov Šolskega centra Škofja Loka.

Mladi razstavljavci vsako leto znova navdušijo s svežino idej in znanjem, zato je ta dogodek odlična priložnost za vse, ki se odločajo za poklicno pot, hkrati pa tudi za podjetnike in obrtnike, da v razstavljenih izdelkih prepoznajo bodoče strokovnjake in jih povabijo k sodelovanju.

OOZ Škofja Loka na otvoritvi razstave, kar bo storila tudi letos, in sicer v sredo, 23. maja, ob 18. uri v Sokolskem domu na Mestnem trgu v Škofji Loki, podeli denarne nagrade najbolj kreativnim dijakom. Letošnji nagradni sklad znaša 2.000 EUR v neto vrednosti, po 1.000 EUR za dijake vsake posamezne šole.

S podelitvijo denarnih nagrad je zbornica sicer pričela že leta 2010. Najprej so bile namenjene le dijakom Srednje šole za lesarstvo Škofja Loka, leta 2011 pa je nagradni sklad povečala in v razpis vključila še dijake Srednje šole za strojništvo Škofja Loka, saj obe šoli delujeta v okviru Šolskega centra Škofja Loka. Zbornica je tako, vključno z letom 2017, doslej razdelila dijakom denarne nagrade v skupni neto višini 15.200 EUR.

S tem zbornica podpira ustvarjalnost in inovativnost dijakov ter spodbuja povezovanje izobraževanja z gospodarstvom.

Razstava bo odprta do 3. junija, obenem pa si boste lahko v preddverju Sokolskega doma ogledali tudi FROP - Fotografsko razstavo obrtnikov in podjetnikov.

Vabljeni!