Jesenski izlet upokojenih obrtnikov: Logarska dolina

Datum objave: 10. september, 2019

Sekcija upokojenih obrtnikov pri OOZ Škofja Loka v sodelovanju s Potovalno agencijo Alpetour za svoje člane organizira jesenski izlet. Lepote Logarske doline bomo odkrivali v sredo, 25. 9. 2019.

Logarska dolina je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi in se zajeda v Kamniško-Savinjske Alpe s severa. Kot del Solčavskega, sta tu našla sožitje tradicija in narava in je lep primer trajnostnega razvoja. Turizem kot dodana vrednost kmetijstvu in gozdarstvu ponuja oddih v mirnem okolju krajinskega parka in številne aktivnosti pohodništva, kolesarjenja, jahanja, fotolova...  

Program:

Odhod iz Avtobusne postaje Škofja Loka bo ob 07.00 uri. Sledi vožnja po avtocesti in mimo Mozirja do Rečice ob Savinji, kjer si bomo ogledali muzej na kmetiji Brinovc. V pokušino nam bodo ponudili slastne domače piškote ter pijačo. Pot bomo nadaljevali do Solčave, kjer se bomo ustavili v Centru Rinka, kjer nam bodo predstavili Evropsko destinacijo odličnosti, sprehodili se bomo po vasi in spoznali nekatere bisere. Ogledali si bomo: stalno razstavo in multimedijsko predstavitev v Centru Rinka z naslovom »Solčavsko – sprehod v naročje Alp«, prodajalno domačih izdelkov, razstavo fosilov iz srednjega triasa (izjemne najdbe na Solčavskem, zaradi katerih se Slovenija uvršča med najpomembnejše lokacije triasnih fosilov na svetu) ”Zgodbe zapisane v kamnu”, kmečki vrt, zdravilna zelišča, razstavo metuljev (preko 1000 vrst), atelje Franca in Lize Filc z unikatnimi izdelki iz polsti oz. solčavskega filca. Pot bomo nadaljevali do Logarske doline, kjer se bomo z lokalnim vodnikom sprehodili do slapu Rinka. Pri enem od ponudnikov gostinskih storitev bomo imeli popoldne domače kosilo, predvidoma v Kmečki hiši Ojstrica. Povratek bo preko Gornjega Grada s postankom za zunanji ogled cerkve, nato pa se bomo preko Črnivca vrnili domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

STROŠEK:

  • 25 EUR za člana Sekcije upokojenih obrtnikov,
  • 50 EUR za ostale udeležence.

V ceno izleta je vključen: prevoz s turističnim avtobusom; zunanji ogledi po programu; sendvič in ena pijača; vstopnine; degustacije; kosilo (brez stroškov pijače); vodenje izleta, organizacija ter ddv.

PRIJAVE:

  • Osebne prijave z vplačilom v sprejemni pisarni OOZ Škofja Loka od torka, 17. septembra 2019, od 8. ure dalje do zasedbe mest v avtobusu.
  • Isti dan, po 12. uri, bomo sprejemali rezervacije prostih sedežev tudi po telefonu (04 50 60 200), in sicer do zapolnitve mest v avtobusu. Ob plačilu prejmete številko sedeža v avtobusu.

Dodatne informacije: OOZ Škofja Loka, 04 50 60 200.