Dan odprtih vrat podjetij in posvet za delodajalce

Datum objave: 8. november, 2019

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva bo 28. novembra 2019, zato ne zamudite obiskati podjetij in odkriti svoj talent.

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva je odlična priložnost, da delodajalci svoje delovne procese, naravo in pogoje dela, potrebe po poklicih in drugo predstavite širši javnosti. Tak način spoznavanja poklicev in izobraževalnih programov je posebej interesanten za učence in starše, srednješolce in študente ter vse iskalce zaposlitve, ki iščejo nov izziv. Na ta način lažje prepoznajo svoj poklicni interes in potencial, kar jim bo v pomoč pri nadaljnjih odločitvah za izobraževanje in razvoj kariere.

Zato delodajalci, ki iščete novo delovno silo, vabljeni, da aktivno sodelujete na že 4. Dnevu odprtih vrat slovenskega gospodarstva, v sklopu katerega dejansko odprete svoja vrata in predstavite vašo dejavnost. Na ta način lahko pritegnete kandidata, ki ima dejanski interes za novo zaposlitev.

Dodatne informacije na spletni strani: www.odkrijsvojtalent.si.

POSVET: DAN ZA DELODAJALCE (OOZ Jesenice, četrtek, 28.11.2019 ob 13. uri)

OOZ Jesenice vas v sodelovanju z ZRSZ vabi na posvet o pridobivanju ustreznega kadra, ki je namenjen tako delodajalcem kot učencem in staršem, dijakom, študentom in iskalcem zaposlitve.

Vsebina posveta je vezana na vsa področja zaposlovanja in pridobivanja ustreznega kadra (kakšen kader iščejo delodajalci, ustrezni poklici, zaposlovanje tako domače kot tudi tuje delovne sile, pridobivanje delovnih dovoljenj,…).

Obravnavali bomo tudi zaposlovanje tujih državljanov, podrobneje predstavili Sporazum o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Sloveniji in postopek izbire tuje delovne sile. Poskušali bomo odgovoriti na vsa vaša vprašanja in vas seznaniti, kje prihaja do največjih težav pri zaposlovanju tuje delovne sile.

Posvet bo potekal v četrtek, 28.11.2019, ob 13. uri, v predavalnici OOZ Jesenice, Cesta železarjev 2, Jesenice.

Prijave: 04 583 34 50, 051 399 156, e-mail: andreja.strekelj@ozs.si