Ogled tovarne avtomobilov Hyundai in Brno – strokovna ekskurzija

Datum objave: 7. november, 2018

Na pobudo članov Sekcije avtoserviserjev, OOZ Škofja Loka v sodelovanju s Turistično agencijo Alpetour organizira novo strokovno ekskurzijo – tokrat bomo obiskali tovarno avtomobilov Hyundai in Brno. Strokovna ekskurzija je namenjena vsem članom zbornice, ne glede na sekcijo.

Vse velike stvari se začnejo z malim in to velja tudi za zgodovino koncerna Hyundai. Chung Ju-Yung, oče "Chaebola", ki je leta 1940 v Seulu odprl popravljalnico avtomobilov, si gotovo ni mogel predstavljati, da se bo njegova zakotna delavnica še za časa njegovega življenja razvila v eno od 25 največjih podjetij na svetu. Kmalu po drugi svetovni vojni, natančneje leta 1947, se je delavnici pridružilo gradbeno podjetje Hyundai Engineering & Construction Co., do leta 1960 pa je Hyundai že prerasel v eno največjih korejskih podjetij. Svojo dejavnost je razširil še s številnimi drugimi gospodarskimi vejami (ladjedelništvo, proizvodnja elektronike in polvodnikov, itd.).

PROGRAM:

 1. dan: petek, 18. januar:

Odhod iz Škofje Loke ob 3.30, sledi vožnja mimo Dunaja in Brna do kraja Nižny Lhoty, kjer je tovarna avtomobilske znamke Hyundai, ki si jo bomo ogledali ob 13.00 uri. Po ogledu se bomo začeli vračati proti Brnu. Kratek postanek bomo naredili v mestu Olomuc. Največja mestna znamenitost je 35 m visoko baročno kužno znamenje iz 18. stoletja. Omenjeno znamenje sv. Trojice, ki so ga gradili med leti 1716 in 1754 je bilo zgrajeno v zahvalo za rešitev pred kugo in se nahaja tudi na seznamu svetovne dediščine UNESCO. Sledi vožnja v Brno, namestitev v hotelu. Odhod na večerjo v pivnico. Vrnitev v hotelu in prenočevanje.

 1. dan: sobota, 19. januar:

Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled muzeja traktorjev Zetor, ki so zaradi enostavne uporabe in poceni vzdrževanja med slovenskimi kmeti zelo priljubljeni. Po neuradnih ocenah naj bi bilo v Sloveniji v uporabi okrog 20.000 traktorjev znamke Zetor. Po ogledu se bomo odpeljali v središče Brna in se sprehodili mimo glavnih znamenitosti. Ogledali si bomo tudi Tehniški muzej. Odhod proti Sloveniji bo v popoldanskih urah in vožnja na slovensko stran, kjer bomo imeli večerjo. Sledi še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Strošek na osebo znaša za člane zbornice, njihove družinske člane in zaposlene delavce:

št. plačanih potnikov v avtobusu 35 30 25
cena na osebo v EUR 163,00 177,00 195,00

 Sekcija avtoserviserjev svojim članom, ki imajo poravnano članarino, udeležbo sofinancira v višini 50 EUR/obratovalnico!

Starostna omejitev za otroke je 10 let oz. nad 130 cm.

Cena vključuje:

 • prigrizek (sendvič) in pijača ob odhodu,
 • prevoz s turističnim avtobusom, odhod iz Škofje Loke,
 • zunanje oglede po programu,
 • voden ogled tovarne Hyundai v angleškem jeziku in prevod v slovenski jezik,
 • ena prenočitev z zajtrkom v hotelu ***+ v Brnu v dvoposteljni sobi,
 • vstopnino muzej traktorjev Zetor,
 • vstopnino v Tehniški muzej Brno,
 • večerjo v pivnici, pijača je za doplačilo,
 • večerjo na slovenski strani, turistični menu, pijača je za doplačilo,
 • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo ter ddv.

Možna doplačila:

 • odstopnina: 7,60 EUR/osebo.

(pojasnilo: če posamezni potnik v sklopu skupine ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin, ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci). Potnik mora Arriva Alpetourju posredovati pisno odpoved najkasneje v roku 3 dni od dneva, ko je nastal eden od vzrokov za odpoved in priložiti ustrezen dokument (zdravniško potrdilo z navedeno diagnozo, mrliški list, poziv na vojaški vpoklic). Arriva Alpetour v tem primeru potniku povrne celotno plačilo aranžmaja. Zahtevka za uveljavitev odstopnine ni mogoče uveljaviti po datumu začetka izleta, kakor tudi ne za čas neizkoriščenega dela potovanja.)

Način plačila:

 • akontacija 50 EUR/osebo ob prijavi,
 • razlika na osnovi izstavljenega računa najmanj 14 dni pred odhodom.

Rok za prijavo: 30.11.2018 oz. do zasedbe prostih mest. Prednost pri prijavi imajo člani Sekcije avtoserviserjev.

Prijave: Izpolnjeno prijavnico pošljite na naš naslov po navadni ali e-pošti na ooz.sk.loka@siol.net

Dodatne informacije: OOZ Škofja Loka, tel. 04 50 60 200, e-pošta ooz.sk.loka@siol.net